هیپنوتیزم چیست؟

کاری که هیپنوتیزم انجام می‌دهد این است که به دست نیافتنی‌ترین قسمت مغزتان چنگ می‌اندازد و آن را بیرون می‌کشد. حتی اگر از سر کنجکاوی یا تغییر دادن احساس خاطره‌ای ناخوشایند، می‌خواهید این خواب مغناطیسی را تجربه کنید، دانستن اطلاعات اولیه در مورد آن کمک‌تان می‌کند تا با آگاهی بیشتری نسبت به آن دست به عمل بزنید.

هیپنوتیزم چیست؟

هیپنوتیزم چیست؟

این واژه از یک کلمه یونانی به نام هیپنوس (به معنای خواب) گرفته شده است. ماجرا از آن جایی آغاز می‌شود که آقای اتین فلیکس، در قرن ۱۹ از این روش برای تلقین ذهن و رفتارهای خاص شخص خواب رفته، استفاده کرد. طبق تحقیقات، افرادی که از تلقین پذیری بالایی برخوردار هستند، در قسمت جلویی قشر مغز یعنی سینگولین کورتکس، سطح فعالیت بالاتری در هیپنوتیزم دارد. این قسمت مغز، وظیفه عملکردهای پیچیده مغز مربوط به ادراک و پردازش احساسات و یادگیری را برعهده دارد.

هیپنوتیزم درمانی

به طور معمول برخی از مردم دارای قابلیت تلقین پذیری بالایی هستند. این افراد، معمولا فکر آزادتری نسبت به بقیه دارند. تلقین پذیری در هیپنوتیزم یعنی قدرت اینکه تغییرات تلقین شده در زمینه احساسی، فیزیولوژی، افکار یا رفتار را تجربه کنیم. مانند زمانی که کسی به شما می‌گوید،  پس از اینکه از خواب بیدار شدی، تمام دردهای مربوط به فلان تجربه سخت را فراموش کردی، تلقین پذیری در هیپنوتیزمسپس شما بیدار می‌شوید  و پس از آن حتی اگر آن اتفاق دوباره به ذهن‌تان بیاید، درد اولیه‌ای که از به خاطر آوردن آن تجربه می‌کردید، برایتان زنده نمی‌شود. هیپنوتراپیست از طریق ارائه پیشنهاد بهتر، و نه فرمان یا دستور، سعی دارد شما را آرام کند.

چگونه پس از تجربه احساس شکست دوباره به زندگی برگردیم؟ پیشنهاد مطالعه: چگونه پس از تجربه احساس شکست دوباره به زندگی برگردیم؟

یکی از کاربردهای موثر هیپنوتیزم، بازگشت به زندگی قبل است. در این نوع هیپنوتیزم درمانی، خاطرات سرکوب شده یا ضربه‌های روحی را که فرد در دوران کودکی تجربه کرده است، می‌توان کشف کرد. برخی هم معتقدند که تلقین هیپنوتیزمی می‌تواند در ساخت خاطرات دروغین موثر باشد. به این ترتیب می‌توان از این قابلیت برای بازگشت امید به زندگی استفاده کرد.

هیپنوتیزم چشمی

در هیپنوتیزم چشمی  به عنوان یک واکنش اولیه، عضلات چشم شل می‌شوند. در نتیجه ممکن است مجاری اشکی نیز باعث شوند تا چشمان‌تان گریان به نظر برسد. در این وضعیت، واکنش پلک زدن نسبت به شرایط عادی کمتر می‌شود. در وضعیتی که چشم‌ها در هیپنوتیزم باز است، گویی فرد به یک نقطه خاص خیره شده در حالی که هیچ چیز نمی‌بیند. حرکات سریع چشم در این وضعیت غیر ارادی است و اغلب زمانی اتفاق می‌افتد که چشم‌های فرد بسته باشد. به این ترتیب از روی پلک‌های بسته نیز می‌توانید حرکت مردمک چشم را ببینید. این وضعیت برای هر کسی متفاوت است.

هیپنوتیزم از راه دور

طبق تحقیقات دکتر اشپیگل و تیمش، حضور فیزیکی هیپنوتراپیست برای این کار ضروری نیست. در هیپنوتیزم از راه دور، هیپنوتراپیست و سوژه در دو مکان مختلف هستند. هیپنوتراپیست سعی می‌کند با تماس تصویری یا صوتی، فرد را در حالتی بین رویاپردازی و خواب فرو ببرد. سپس با استفاده از تکنیک‌های تلقینی سعی در تاثیرگذاری روی او دارد. ارتباط مدیتیشن و هیپنوتیزمبرخلاف مدیتیشن که از طریق خودآگاهی اتفاق می‌افتد، در هیپنوتیزم، هدف دسترسی به  ناخودآگاه و تلقین‌هایی است که بتوانید افکارتان را از احساسات‌تان جدا کرده و بدون اینکه واکنش فیزیکی نسبت به چیزی که باعث ترس یا استرس شما شده است، نشان دهید، آن را شناخته و با آن روبرو شوید.

قدرت هیپنوتیزم

مطالعات دیگری نشان داده است که تجربه‌ای که فرد برای پاسخ به هیپنوتیزم نشان می‌دهد، شبیه به تجربه‌ای است که در زندگی روزمره به حالت خلسه فرو می‌رود. قدرت هیپنوتیزم یک اتفاق ماورایی نیست. بلکه صرفا پیشنهادات و صحبت‌هایی است که در حالت خلسه به شما می‌دهند تا به وسیله آن بتوانید رفتار و احساسات‌تان را تغییر دهید. همانند زمانی که از یک حادثه یا اتفاق احساس گناه دارید و هیپنوتراپیست کمک می‌کند تا احساس شما از آن تجربه تغییر پیدا کند.