جوییدن ناخن و عوارض آن

حتما افرادی را دیده اید که ناخن های خیلی کوتاهی دارند یا ناخن های آن ها فرم بدی پیدا کرده که یکی از علت های آن می تواند ناخن جویدن باشد که هیچگاه اجازه نمی دهد ناخن های این افراد به طور عادی رشد کند.

جویدن ناخن چیزی بیش از یک عادت بد است.  جویدن ناخن در میان کودکان و نوجوانان بیشتر از بزرگسالان رواج دارد.

جویدن ناخن نشانه چیست؟

برای درمان قطعی ناخن جویدن ابتدا باید مشخص کرد که دلیل این عادت چیست. کودکان و یا بزگسالان به علت های مختلفی ناخن هایشان را می جوند، مثلا وقتی دچار تنش و اضطراب می شوند و یا موقعی که کنجکاوی آن ها گل می کند و یا از روی عادت و حتی ترس.  تحقیقات نشان میدهند که حدود ۴۵% نوجوانان ناخنهای خود را میجوند . در زمانی که این افراد به سنین اولیه جوانی رسیده و مبارزه یا کنار آمدن با تنشها و اضطراب خود را می آموزند و یا از این رفتار خود ویرانگرانه به شدت شرمنده میشوند، این رقم به حدود ۲۰% کاهش میابد. براساس بررسی های روانشناسان پاسخ جویدن ناخن نشانه چیست و جویدن ناخن در بزرگسالان نشانه چیست در ۳ مورد کلی خلاصه می‌شود: استرس، افسردگی و خستگی.

جویدن ناخن و عوارض آن

1. استرس
یکی از اولین مواردی که برای سوالات جویدن ناخن در بزرگسالان نشانه چیست و جویدن ناخن نشانه چیست مورد توجه قرار می‌گیرد، استرس است. جویدن ناخن می‌تواند نشانه استرس عاطفی و یا ذهنی باشد. به همین دلیل، این مسئله در میان افراد عصبی، مضطرب و یا حساس هستند. در چنین حالتی، جویدن ناخن راهی برای مقابله با این احساسات است.
 
2. والدین و ژنتیک
هرچند ژنتیک پاسخ دقیقی برای جویدن ناخن در بزرگسالان نشانه چیست و جویدن ناخن نشانه چیست نیست، اما نمی‌توان آن را رد کرد. کودکانی که والدین آن‌ها ناخن‌هایشان را می‌جویدند، بیشتر احتمال دارد که این کار را انجام دهند. حتی اگر والدین قبل از تولد کودک این عادت را داشته باشند، احتمال بروز آن در کودک بیشتر است.
 
3. گرسنگی
کودک ممکن است زمانی که خسته یا گرسنه باشد، ناخودآگاه و بدون کنترل به جویدن ناخن مشغول شود.

اهمیت درمان ناخن جویدن در نوجوانان

طبق تحقیقاتی که وکسلر و بیلینگ درباره ناخن جویدن انجام داده اند، این اختلال از پنج سالگی شروع می شود و در نهایت در  10 تا 15 سالگی به شدت خود می رسد.   اما بیشتر مبتلایان به اختلال ناخن جویدن را کودکان 9 تا 11 ساله تشکیل می دهند. اما غالبا در سنین نوجوانی فرد متوجه عادات نامطلوب خود می شود. جویدن ناخن در دخترها بیشتر از پسرها دیده می شود. طبق تحقیقات افرادی که ناخن های خود را می جوند بی قرار، مضطرب و دارای انرژی زیاد هستند و حتی در خواب هم آرامش ندارند. جنب و جوش زیادی دارند، دندان هایشان را بهم می سایند، فریاد می کشند و خشم در آن ها زیادتر دیده می شود.

عاقبت ناخن جویدن

1. عفونت دهانی
2. مشکلات دندانی
3. ناتوانی در استفاده از دست ها
4. عفونت ناخن

سخن پایانی

در موارد شدید، ناخن جویدن کودکان می تواند نشانه اضطراب شدید باشد. در صورتی که انگشتان فرزندتان زخم شده و عفونی به نظر می آید، با پزشک مشورت کنید. در عین حال، اگر این رفتار با دیگر عادت های نگران کننده مانند خودزنی، کندن پوست، موهای سر، مژه و ابرو همراه است و کودک خوب نمی خوابد، با روانشناس کودک مشورت کنید.
در نهایت به او و خودتان یادآوری کنید که شکستن عادت دشوار است و به تلاش نیاز دارد. با کمی صبوری از سوی شما و همکاری از سوی کودک، می توانید مشکل را حل کنید. پیشنهاد می‌کنیم در صورت لزوم با یک مشاور کودک و نوجوان صحبت کنید تا در ترفندهای فرزندپروری مهارت لازم را بیابید.