آستاکسانتین چیست و از کجا می آید؟، Astaxanthin به عنوان یکی از قوی ترین کاروتنوئیدها و آنتی اکسیدان های موجود در طبیعت، فواید بسیار زیادی برای سلامتی دارند، از کاهش چین و چروک ها گرفته تا ارتقاء تمرین روزمره شما، فواید این کاروتنوئید هستند. این رنگدانه قدرتمند تأمین کننده رنگ نارنجی – قرمز است و نشان داده شده که از سلامت بینایی پشتیبانی می کند، سلامت مغز و قلب را ارتقا می دهد و حتی باروری مردان را نیز افزایش می دهد.
آستاکسانتین چیست و از کجا می آید؟
Astaxanthin یک نوع کاروتنوئید است که یک رنگدانه طبیعی در انواع غذاها محسوب می شود.
به طور خاص، این رنگدانه مفید رنگ قرمز – نارنجی خود را به غذاهایی مانند کریل، جلبک، سالمون و خرچنگ می دهد.
آستاکسانتین همچنین می تواند به شکل مکمل یافت شده و همچنین برای استفاده به عنوان یک رنگ غذایی در خوراک ماهی نیز مورد استفاده قرار گیرد. این کاروتنوئید اغلب در کلروفیتا که شامل یک گروه از جلبک های سبز می شود، وجود دارد.
این ریزجلبک ها بخشی از مهم ترین منابع آستاکسانتین بوده که شامل هماتوکوکوس پلوویالیس (Haematococcus pluvialis) و مخمر فافیلا رودوزیما (Phaffia rhodozyma) هستند.
تحقیقات نشان می دهد که آستاکسانتین یکی از قوی ترین آنتی اکسیدان ها در طبیعت است که به آن “پادشاه کاروتنوئیدها” لقب داده اند. در حقیقت توانایی آن برای مبارزه با رادیکال های آزاد ۶۰۰۰ برابر بیشتر از ویتامین C است، ۵۵۰ برابر بالاتر از ویتامین E و ۴۰ برابر بیشتر از بتا کاروتن است.
آیا آستاکسانتین برای التهاب مفید است؟ بله، ویژگی های آنتی اکسیدان آن در بدن، به محافظت در برابر انواع خاصی از بیماری های مزمن، جلوگیری از پیری پوست و کاهش التهاب کمک می کند.
غذاهای حاوی آستاکسانتین و منابع
برای به حداکثر رساندن میزان جذب و سلامت آستاکسانتین، بهتر است که دز روزانه خود را با گنجاندن مواد غذایی سالم زیر در رژیم غذایی خود به دست آورید. راه های مختلفی وجود دارد که شما بتوانید مقدار زیادی از این آنتی اکسیدان مفید را دریافت کنید.
بعضی از بهترین منابع آستاکسانتین عبارتند از:
- ماهی سالمون وحشی
- کریل
- جلبک
- ماهی قزل آلا سرخ
- خرچنگ
- میگو
ماهی نمی خورید؟ هیچ مشکلی نیست. آستاکسانتین به شکل مکمل طبیعی نیز موجود است. این مکمل ها از جلبک های غنی از آستاکسانتین استخراج می شود و به شکل کپسول تبدیل می شود تا ما به راحتی از آن استفاده کرده و از مزایای آن بهره مند شویم.
اگر ماهی غذای مورد علاقه تان است و می خورید، برای اینکه از حداکثر آستاکسانتین آن استفاده کنید ماهی قزل آلا را توصیه می کنیم ، چرا که میگو و ماهی های دیگر بیشتر پرورش داده شده و یا آلوده شده اند.
برگرفته از سایت مجله سلامت